NFL: Beckham Jr velt Jets, Brees weken uitgeschakeld

De New York Jets hebben in de NFL een pijnlijke thuisnederlaag geleden. De ploeg van quarterback Luke Falk was niet opgewassen tegen de Cleveland Browns en Baker Mayfield, met daarbij ook nog de in het MetLife Stadium terugkerende Odell Beckham Jr.

In het eerste kwart namen de Browns met twee field goals van Austin Seibert een voorzichtige voorsprong, waarna Nick Chubb een 19-yard run tot touchdown promoveerde: 0-13. Sam Ficken deed vanaf 46 yards iets terug namens de Jets, Seibert trapte in de slotseconde van de eerste helft echter ook drie punten tussen de palen.

Mayfield bleef strakke passes afgeven en met ruim drie minuten in het derde kwart te gaan deed Beckham daar iets moois mee: na vier jaar bij de New York Giants, spelend in hetzelfde stadion als de Jets, stal hij de show met een 89-yard touchdown na een heerlijke run, wat de eindstand op 3-23 bepaalde.

Heerlijke touchdown van Beckham (Bron: YouTube)

New Orleans Saints-quarterback Drew Brees heeft in zijn illustere dertien jaar bij de ploeg nog maar drie wedstrijden gemist, slechts één door een blessure, maar dat gaat veranderen. In het duel met de Los Angeles Rams werd Brees zondag vroegtijdig naar de kant gehaald en nu blijkt dat hij een duimblessure opgelopen heeft. De superster zal geopereerd worden en ligt er naar verwachting zo'n zes weken uit.

Voor de Pittsburgh Steelers was het nieuws nog wat slechter: hij verliet het duel met de Seattle Seahawks zondag in het tweede kwart, waarbij hij naar zijn elleboog greep na een mislukte pass. Het bleek een ernstige blessure te zijn: Roethlisberger, al sinds 2004 de vaste quarterback van de Steelers, moet onder het mes en komt dit seizoen niet meer in actie.