Topper García wint honderdste KLM Open, Luiten en Besseling in top tien

Sergio García heeft zondag de honderdste editie van de KLM Open op zijn naam geschreven. Wil Besseling was op een gedeelde zevende plek de beste Nederlander. Oud-winnaar Joost Luiten eindigde ook nog in de top tien.

García begon de slotdag als gedeeld leider en stelde de zege veilig met een ronde van 69 slagen (drie slagen onder par). Met een totaal van 270 (-18) bleef hij de pas achttienjarige Deen Nicolai Højgaard één slag voor. De Engelsman Matt Wallace eindigde met -15 als derde.

Callum Shinkwin stond na drie dagen samen met García aan de leiding, maar de golfer uit Engeland zakte naar de vijfde plek door een matige slotronde van 74 (+4).

De 39-jarige García kende geen saaie dag. Hij noteerde zeven birdies en vier bogeys. Het is zijn zestiende toernooizege op de Europese Tour. De winnaar van de Masters in 2017 is de huidige nummer 43 van de wereld, maar stond in zijn carrière meer dan 450 weken in de top tien van de mondiale ranking.

Luiten sloeg in zijn ronde vier birdies en twee bogeys op de The International in Badhoevedorp. Met 278 slagen eindigde hij op tien onder par, goed voor een gedeelde tiende plek.  Besseling verzekerde zich zondag van de eretitel van beste Nederlander. De 33-jarige geboren Noord-Hollander kwam door twee birdies tot een rondje van 70, goed voor een totaal van 277 slagen (-11) over vier dagen en een gedeelde zevende plek.

Rowin Caron begon uitstekend aan de Dutch Open met rondes van 68 en 69 slagen, maar zakte in het weekend wat weg. Met een laatste omloop van 73 (+1) werd de Nederlander met 281 slagen (-7) gedeeld 27e.

Sergio Garcia wint de KLM Open. (PRO SHOTS/Toon Dompeling)
Sergio Garcia wint de KLM Open. (PRO SHOTS/Toon Dompeling)