Bloedbad voor bokser Fury tegen uitdager Wallin

Bokser Tyson Fury heeft zaterdagavond een behoorlijk gevecht afgeleverd tegen de Zweed Otto Wallin (20-0, 13 KO's). De Brit (28-0, 20 KO's) verdedigde in Las Vegas zijn lineaire wereldtitel, maar Wallin bood hem uiterst knap partij en maakte het de Gypsy King bijzonder moeilijk.

"Het boksvermogen dat ik van God gekregen heb is bijna oneerlijk. Dat een vent van mijn formaat kan bewegen op de manier waarop ik beweeg druist tegen alle realiteit in." Dat waren de woorden van Fury in de aanloop naar het gevecht, maar Wallin leek er eigenlijk niet heel erg van onder de indruk te zijn en ging er vol tegenaan.

De eerste ronde was zonder meer voor Wallin, die vervolgens ook nog stand leek te houden. In de derde ronde deelde hij een harde linker uit, wat Fury een flinke jaap boven zijn oog opleverde. Dat was al even wennen voor de Brit, want alleen John McDermott - in juni 2010 - had hem ooit dergelijke oppervlakkige schade kunnen bezorgen.

Na die ronde leek Fury echter beter in zijn vel te zitten, er kwam meer agressie in de Brit en beetje bij beetje nam hij het gevecht over. Vanaf de zesde ronde kwam hij lekker op dreef, vooral na een kort bezoekje van de dokter en een smerige actie van Wallin: de Zweed probeerde - met de scheidsrechter tussen hen in - zijn handschoen in de wond van Fury te drukken.

Fury, die zichzelf en Wallin inmiddels hevig onder het bloed had zitten, wist zo door te gaan en in de tiende ronde opende hij een enorme aanval, die Wallin wist te weerstaan. De Zweed kon in de twaalfde en laatste ronde zelfs nog hard uitdelen en Fury leek het zowaar weer zwaar te krijgen, maar beide heren hielden vol tot de laatste bel. Het woord was dus aan de jury, die unaniem koos voor Fury.

Fury - Wallin (Bron: YouTube)

In Vegas werd ook om een officiële wereldtitel gevochten: de Mexicaanse WBO-wereldkampioen in het superbantamgewicht (-55,3kg) Emanuel Navarrete (28-1, 24 KO's) verdedigde zijn titel tegen de Filipijn Juan Miguel Elorde (28-1, 15 KO's). Dat werd een geenszins onaardig gevecht, maar Navarrete was wel duidelijk beter en deelde in de derde ronde een snoeiharde linker uit. Elorde kwam die klap nog te boven, maar vroeg in de vierde ronde werd hij nog eens geraakt en beëindigde de scheidsrechter het gevecht.

Navarrete - Elorde (Bron: YouTube)

De Mexicaan Jaime Munguia (33-0, 26 KO's) stond in Carson tegenover de Ghanees Patrick Allotey (40-3, 30 KO's), met als inzet zijn WBO-wereldtitel in het superweltergewicht (-69,9kg). Allotey bleek eigenlijk niet veel te zoeken te hebben in het titelgevecht: Munguia domineerde, sloeg zijn opponent al vroeg naar het canvas en zag de Ghanees knielen, waarna het team van Allotey in de vierde ronde de spreekwoordelijke handdoek in de ring gooide.

Samenvatting van de avond in Carson, met Munguia en Allotey vanaf een minuut of tien (Bron: YouTube)