'Oude' Scola leidt Argentijnse basketballers naar WK-finale

Op het wereldkampioenschap basketbal in China hebben de Argentijnen zich geplaatst voor de finale. In de halve eindstrijd in Beijing werd Frankrijk met 80-66 verslagen, waardoor Argentinië het in de finale op mag nemen tegen Spanje.

Argentinië begon ijzersterk, vooral dankzij de inmiddels 39-jarige captain Luis Scola, die al twintig jaar in het nationale team speelt. De Fransen hielden de schade in het restant van de eerste helft beperkt, maar in de tweede helft was Argentinië gewoon telkens weer beter.

Franse drietjes landden niet, Argentinië bleef lekker scoren en Rudy Gobert, de spil van de Franse verdediging, leek ondanks elf rebounds nauwelijks in de wedstrijd te zitten. Scola tekende voor 28 punten en 13 rebounds en hij leidde zijn ploeg op indrukwekkende wijze naar de eindstrijd, die zondag vanaf 14.00 uur live te zien is op Ziggo Sport.

Argentinië won in 1950 het eerste WK en bereikte daarna pas in 2002 weer de finale, waarin Joegoslavië te sterk was. Twee jaar later won de legendarische ploeg van 2004 olympisch goud in Athene, daar was Scola ook al van de partij, net als op het WK twee jaar eerder.

Frankrijk - Argentinië (Bron: YouTube)