FOK! Wat een weer: badpak mag thuis blijven

Jooo!  

Voordat we naar ons eigen land gaan kijken wil ik eerst even aandacht voor een ware zondvloed. Het zuidoosten van Spanje en delen van de Balearen stonden onder invloed van een hoogtetrog. Dit in combinatie met erg warm zeewater, dan is dat vragen om moeilijkheden. En die zijn er ook gekomen. En hoe! De regio's Alicante, Albacete, Valencia en Murcia ontvingen ruim 100 mm. De echter topper was een plaatsje in de provincie Valencia. Daar viel bijna 300 mm in een paar uur. Dat is echt onvoorstelbaar veel, daar kunnen wij ons geen voorstelling van maken. In ons land valt 300 mm in een half jaar als het meezit, en niet in een paar uur. De schade is groot en er zijn helaas ook twee mensen om het leven gekomen.

Vandaag trekken bewolking en lichte neerslag naar het zuidoosten toe weg, en dan klaart  het vanuit het noordwesten op. Zeker in de kustprovincies zal de zon goede zaken gaan doen. Elders in het land moet men even geduld hebben. In Limburg zelfs tot het einde van de dag voordat daar de zon nog even komt kijken.

Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind, maar die draait later naar noordwest. Het wordt hierbij zo'n 20 graden.

Het weekend wordt wel heel mooi, maar de badpak mag wel thuis blijven. De echt warmere lucht lijkt ons niet te gaan bereiken. De maxima liggen tussen de 18 en 23 graden. Het warmst in het zuiden. 

Tot sinas!  

Sprinkhaan in Portugal (Foto: KlapMongeaul)
Een prachtige sprinkhaan. Let eens op de schutkleur! KlapMongeaul maakte deze prachtige kiek op vakantie in Portugal. (Foto: KlapMongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.