Yakuza: Like a Dragon komt in 2020 naar het westen

SEGA en Ryu Ga Gotoku Studio maken bekend dat Yakuza: Like a Dragon (Japanse titel - Ryu Ga Gotoku 7) op 16 januari 2020 in Japan verschijnt op PlayStation 4, gevolgd door een Westerse lancering later in 2020.

De acteurs Shinichi Tsutsumi, Ken Yasuda en Kiichi Nakai verlenen hun uiterlijk en stemmen aan diverse hoofdpersonages in de game, terwijl Kazuhiro Nakaya de stem inspreekt van protagonist Ichiban Kasuga.

Yakuza: Like a Dragon introduceert voor het eerst sinds het begin van de serie, meer dan een decennium geleden, een nieuwe hoofdrolspeler: Ichiban Kasuga, een yakuzalid van de lagere gelederen die zichzelf wil bewijzen. In deze game volgen we hem en zijn team tijdens hun ontwikkeling van straatarm naar steenrijk.

Yakuza: Like a Dragon is meer dan zomaar een nieuw hoofdstuk in de Yakuza-serie. De franchise wordt in dit deel opnieuw uitgevonden, ter ere van de 15e verjaardag van de serie. Aangezien het grootste deel van de game plaatsvindt in de grootschalige, rijk gedetailleerde setting van Ijincho in Yokohama, kunnen spelers een nieuwe kant van Japan verkennen. Bovendien is het gevechtssysteem in Yakuza: Like a Dragon ingrijpend veranderd, waarbij Yakuza’s bekende knokactie wordt gecombineerd met een turn-based vechtsysteem dat we kennen uit RPG’s.

Japanse gameplayterailers van Tokio Game Show: