FOK! Wat een weer: KUTWEER, maar het wordt beter

Vanochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt en in het midden en zuiden valt af en toe lichte regen of motregen. In het midden en oosten van het land is het daarbij ook nevelig. In het noorden zijn er opklaringen en in het noordoosten komt plaatselijk ook mist voor. De nevel en mist lossen halverwege de ochtend op. In de middag is er een afwisseling van zon en stapelwolken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De wind is west tot zuidwest en neemt geleidelijk toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer wordt de wind vrij krachtig. In de avond wordt de wind langs de kust tijdelijk krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar vrijdag raakt het van het noordwesten uit bewolkt en gaat opnieuw af en toe lichte regen of motregen vallen. Met minimumtemperaturen tussen de 14 en 17°C wordt het een zachte nacht. De zuidwestenwind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig. Aan het einde van de nacht draait de wind langs de kust naar noordwest.

Vrijdagochtend is het aanvankelijk op veel plaatsen nog bewolkt en valt er af en toe regen of motregen. Van het noordwesten uit wordt het droog en breekt op steeds meer plaatsen de zon door, in Limburg gebeurt dit pas halverwege de middag. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. De wind draait in de loop van de ochtend overal naar noordwest en wordt overwegend matig. (Bron: KNMI)

Cumules Erectus  (Foto: FOK!)
Cumules Erectus (Foto: FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.