Golfer Luiten positief over kansen op KLM Open

Joost Luiten is positief over zijn kansen op het KLM Open. De honderdste editie van het grootste en belangrijkste golftoernooi van Nederland gaat donderdag van start op golfclub The International in Badhoevedorp.

De 33-jarige Luiten won het KLM Open in 2013 en 2016, toen respectievelijk op de Kennemer in Zandvoort en The Dutch in Spijk. De aanloop naar het komende toernooi verliep niet super. Op de European Masters en de Scandinavian Invitation eindigde hij rond de 25e plaats. Toch is de Zuid-Hollander positief. “Een lekker baantje dat mij wel ligt”, vertelt Luiten. “Ik moet hier goed uit de voeten kunnen, en als ik mijn beste golf speel, kan ik winnen. Het komt aan op een goed balgevoel. Je moet nauwkeurig spelen. Als de bal iets te veel afwijkt, zit je in de problemen. Het zou mooi zijn als ik donderdag in de eerste ronde meteen een paar lekkere ballen sla. Een paar goede putts halen, geeft vertrouwen.”

Het KLM Open dat in 1912 voor het eerst werd georganiseerd kent dit jaar een sterk deelnemersveld met Sergio García, Patrick Reed, Thomas Pieters, Lee Westwood en Martin Kaymer.

“Dit jaar is het deelnemersveld denk ik wel iets sterker, vooral in de breedte”, vertelt de winnaar van 2013 en 2016. “Het is voor het publiek mooi als er veel topspelers meedoen, maar voor mij als speler maakt het niet zoveel uit. Er doen 156 golfers mee en die moet ik allemaal verslaan. Ik weet dat ik van iedereen kan winnen als ik mijn beste golf laat zien. En voor eigen publiek kan ik nog net even wat meer. Dat heb ik al twee keer bewezen.”