Oplichters misbruiken naam Ticketswap en politie

De politie krijgt de laatste tijd meldingen over een phishingmail die afkomstig lijkt te zijn van de politie. Dat is niet het geval. Het gaat om een mail die is verstuurd door verkoopticketswap@gmail.com en is bedoeld om bankgegevens van de ontvanger te ontfutselen.

De verzender doet zich voor als een team dat zich binnen de politie bezighoudt met internetoplichting en dat het mailadres van de ontvanger is aangetroffen in de contacten van een onlangs aangehouden fraudeur.

Bankafschrift sturen
In de mail staat dat de geadresseerde mogelijk slachtoffer is geworden van internetoplichting. Ook wordt vermeld dat de politie een geldbedrag van 23.000 euro in beslag heeft genomen. Als de ontvanger aanspraak wil maken op een deel van dat geld, dan moet hij of zij een kopie van zijn bankrekeningafschrift sturen naar de afzender. Oplichters proberen op deze manier aan bankgegevens te komen.

De politie roept op om alert te zijn en dergelijke berichten direct te verwijderen. Bij twijfel kan er het beste contact gezocht worden met de politie of met de eigen bank. 

Oplichters misbruiken naam Ticketswap en politie (Afbeelding: Politie)
Oplichters misbruiken naam Ticketswap en politie (Afbeelding: Politie)