Vuelta: Etappe 17 - De langste rit van allemaal

De tweede rustdag zit erop en dus beginnen we op woensdag, rijkelijk laat, aan de slotweek van de Vuelta a España. Primoz Roglic lijkt hard op weg naar de eindwinst, maar dan moet de Sloveen van Jumbo-Visma wel even gezond blijven, nog niet al te makkelijk bij een ploeg waar een ziekte rond lijkt te waren.

Enfin, vandaag dus de zeventiende etappe en het wordt een lange zit - voor de renners dan, wij kunnen prima aan het einde inschakelen. De start wordt om tien voor twaalf al gegeven in Aranda de Duero, waarna het lange tijd richting het zuidoosten gaat. In Sigüenza keert het peloton naar het zuidwesten en met een beetje geluk zou dat wel eens voor een waaieralarm kunnen zorgen.

De finish ligt na net geen 220 kilometer in Guadalajara, volgens de planning - die we zeker met volle bak wind in de rug niet echt vertrouwen - tussen 17.15 en 17.55 uur. Voor de uitgebreide details over de route, waarin vooral veel fraaie oude bouwwerken te zien zijn, verwijzen we weer vrolijk door naar de voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)