Basketballers Spanje op dreef tegen ServiŽ in eerste WK-topper

De eerste toch wel serieuze topwedstrijd van het WK basketbal in China heeft Spanje de winst opgeleverd. In de tweede groepsfase won de ploeg met 81-69 van Servië, dat met 13-20 in het eerste kwart nog goed begon.

Een 32-17 tweede kwart bracht de Spanjaarden echter langszij en met onder meer 19 punten van Ricky Rubio hielden ze het vol tegen Servië, waar Bogdan Bogdanovic van de Sacramento Kings op alle fronten het beste scoorde: 26 punten, 10 rebounds, 6 assists.

Spanje en Servië waren al zeker van de eerste twee plaatsen en dus een plek in de kwartfinales. Italië won na overtime dankzij 27 punten van Marco Belinelli met 94-89 van Puerto Rico en speelt nog maximaal om de negende plek, terwijl Puerto Rico nog dertiende kan worden.

De Servische nederlaag kon Vasilije Micic vermoedelijk al snel gestolen worden. De 25-jarige point guard van het Turkse Anadolu Efes, die tegen Spanje ruim negentien minuten speelde, kreeg bij aankomst in kwartfinalestad Dongguan te horen dat zijn moeder was overleden.

In groep I speelden Argentinië en Polen tegen elkaar om de groepswinst, die niet verrassend naar de Argentijnen ging. Onder leiding van legende Luis Scola (21 punten, 6 rebounds), olympisch kampioen in 2004, won de ploeg met 91-65 van Polen. Rusland won met 69-60 van Venezuela en mag spelen voor de negende plek.

Hoogtepunten van Spanje - Servië (Bron: YouTube)