Amerikaanse basketballers verslaan Griekenland op WK

In de tweede groepsronde van het WK basketbal in China hebben de Amerikanen een nieuwe zege geboekt. De ploeg, spelend met een soort B-team uit de NBA, rekende met 69-53 af met het Griekenland van Giannis Antetokounmpo, die goed was voor 15 punten en 13 rebounds.

In dezelfde groep wist Tsjechië onder meer dankzij 20 punten en 9 assists van Chicago Bulls-speler Tomas Satoransky een verrassend ruime 93-71 overwinning te boeken op het toch vrij sterke Brazilië. De Tsjechen, voor het eerst als zelfstandig land op het WK aanwezig, staan daardoor met één been in de kwartfinales: zij spelen nog tegen Griekenland, de Braziliaanse concurrenten spelen tegen de VS.

Frankrijk en Australië plaatsten zich ondertussen al voor de kwartfinales. De Fransen, aangevoerd door 24 punten van Evan Fournier, hielden nog maar net stand tegen Litouwen: 78-75. Australië had het ook niet makkelijk met de Dominicaanse Republiek, maar 19 punten en 9 assists van San Antonio Spurs-speler Patty Mills hielpen de ploeg met 82-76 naar de winst en dus de kwartfinales.

De beste plays van de dag (Bron: YouTube)