Rehrl wint Zomer Grand Prix noordse combinatie, Riiber wint in Planica

De Noor Jarl Magnus Riiber heeft alweer de voorlaatste wedstrijd van de Zomer Grand Prix in de noordse combinatie gewonnen. De 21-jarige Noor, dé grote man van vorig winterseizoen, was in het Sloveense Planica in de eindsprint de beste.

De Oostenrijkse Grand Prix-leider Franz-Josef Rehrl won het schansspringen en mocht dus als eerste vertrekken aan de tien kilometer rollerskiën. Riiber ging vijftien tellen later van start, maar haalde Rehrl op de rollerski's bij en vormde een kopgroep met diens ervaren landgenoot Bernhard Gruber, de Noor Espen Andersen en het Japanse supertalent Kodai Kimura.

Gruber was 34 seconden na Rehrl vertrokken en leek de beste skisnelheid te hebben, maar in de slotfase ging Riiber er vandoor en sprintte hij naar de winst, twee tellen voor Rehrl. Gruber hield Andersen en de pas 18-jarige Kimura van het lijf en werd derde.

In het klassement is Rehrl inmiddels zeker van de eindwinst, met de wedstrijd van zondag nog te gaan. De Japanner Akito Watabe had hem kunnen bedreigen, maar hield het na de vierde van zeven wedstrijden voor gezien en was er deze week in Tschagguns en nu ook in Planica niet bij.