Opnieuw staking KLM: vluchten geannuleerd, geen ruimbagage en catering

Het grondpersoneel van KLM legt vanochtend opnieuw twee uur het werk neer; dat gebeurde maandag ook al. Door de staking heeft KLM zes vluchten uit voorzorg geschrapt.

Vakbond FNV wil dat medewerkers meer betaald krijgen en dat meer mensen in vaste dienst genomen worden. Ook moet grondpersoneel betere roosters krijgen. De cao-onderhandelingen zijn vastgelopen, vandaar de staking. FNV wil dat het KLM-personeel er per jaar 4 procent loon bij krijgt. KLM wil een cao voor drie jaar, waarin medewerkers in totaal 6 procent meer loon krijgen.

Geen ruimbagage
Afgelopen maandag leidde de staking tot de uitval van 62 vluchten en veel vertraging. Opnieuw wordt er voor problemen gevreesd. KLM adviseert passagiers daarom om de vluchtinformatie goed in de gaten te houden.

Maar passagiers moeten niet alleen met extra reistijd rekening houden. Op Europese vluchten mag geen ruimbagage mee, alleen handbagage. Ook hoeven reizigers niet te rekenen op een overheerlijke vliegtuigmaaltijd, er wordt vanochtend namelijk 'minimaal gecaterd'.

Opnieuw staking KLM: vluchten geannuleerd, geen ruimbagage en catering (Foto ter illustratie: Pixabay)
Opnieuw staking KLM: vluchten geannuleerd, geen ruimbagage en catering (Foto ter illustratie: Pixabay)