Nederlands elftal blijft foutloos tegen Turkije; wereldgoal Van de Donk

Na de simpele overwinning in en tegen Estland, heeft het Nederlands elftal ook aan de tweede EK-kwalificatiewedstrijd drie punten overgehouden. Het absolute hoogtepunt tijdens de 3-0 zege op Turkije was de fabelachtige goal van Daniëlle van de Donk.

Wiegman kon in haar vijftigste wedstrijd als bondscoach geen beroep doen op de aan haar dijbeen geblesseerde Vivianne Miedema. Ook zonder de topscorer ging het Nederlands elftal meteen op zoek naar de openingstreffer. De muur van Turkije, de nummer 62 van de wereld, bleek broos. Oranje creëerde de nodige kansen, maar in de eerste helft vond alleen Stefanie van der Gragt het net. De verdedigster scoorde met het hoofd uit een hoekschop van Sherida Spitse.

Ook na rust was Oranje de bovenliggende partij. De tweede treffer van Nederland was er eentje om in te lijsten. Een lange pass van Spitse bereikte Daniëlle van de Donk, die de bal op fraaie wijze over de Turkse doelvrouw volleerde. Met nog vijf minuten op de klok werd het nog 3-0. Spitse benutte een penalty nadat Lineth Beerensteyn was neergelegd in het strafschopgebied.

Nederland vervolgt de kwalificatiereeks op vrijdag 4 oktober met een uitwedstrijd tegen Slovenië, op dinsdag 8 oktober komt concurrent Rusland naar Nederland. Die cruciale wedstrijden (aftrap om 20.00 uur) wordt gespeeld in het Philips Stadion van PSV, in Eindhoven.