Uitslag Vitesse - AZ

Vitesse heeft de competitiewedstrijd tegen AZ  in het Geldredome gewonnen. Door een late penalty van Bero werd het 2-1.

Vitesse begon sterk aan de wedstrijd en was veel in balbezit. In de elfde minuut was er een kans voor de thuisploeg na een steekpass van Linssen. Het schot van Matavz werd echter gered door doelman Bizot. Daarna ging het spel op en neer. Beide ploegen slaagsen er niet in de bal echt lang in de ploeg te houden. In de 33e minuut kwam AZ op voorsprong. Foor legde Boadu neer in het strafschopgebied en arbiter Higler wees naar de stip. Koopmeiners benutte de penalty vervolgens.

Een paar minuten leek Vitesse ook een strafschop te krijgen nadat Grot na contact met Midtsjø naar de grond ging. Higler vindt het niet genoeg. Later bleek dat de tackle van de Noor perfect op de bal was. In de extra tijd van de eerste helft kwam Vitesse weer op gelijke hoogte. Matavz troefde Vlaar af en knalde de bal hard binnen.

Aan het begin van de tweede helft waren er geen echte kansen, al wilden beiden ploegen wel. Stengs legde de bal in de 60e minuut af op Koopmeiners, maar die sloeg de bal vervolgens over het Arnhemse doel. In de 74e minuut had Vitesse een kans op de 2-1. Obispo kreeg de bal vanuit een corner op het hoofd, maar een speler van AZ haalde hem weg. In de 79e minuut wederom een kans voor Vitesse, maar Doekhi kopte een voorzet van Karavaev op de paal. In blessuretijd sleepte de Arnhemmers er alsnog een overwinning uit. Na hands werd de bal op de stip gelegd en Bero benutte de penalty.

Vitesse

2 - 1

AZ

45+1' Matavz
90+6' Bero(pen)
  33' Koopmeiners (pen)
 
Gele kaart: Tannane, Matavz, Grot, lelieveld (Vitesse), Koopmeiners, Svensson, Midtsjö, (AZ)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 13.290
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Lelieveld
Doekhi
Obispo
Karavajev
Tannane
Bero
Foor (Bazoer/63)
Grot (Darfalou/90 1)
Matavz
Linssen
  Bizot
Svensson
Vlaar (Hatzidiakos/57)
Wuytens
Wijndal
Midtsjö
De Wit
Koopmeiners
Stengs (Gudmundsson/79)
Boadu
Idrissi (Aboukhlal/57)