Passagiersgroei Schiphol zet daling in

Schiphol lijkt tegen het maximum van zijn kunnen aan te zitten. Het eerste half jaar steeg het aantal passagiers op de luchthaven nog wel, maar de groei van 1,4 procent is lager dan de 5,5 procent van een jaar eerder.

In de afgelopen zes maanden verwerkte de luchthaven 34,5 miljoen passagiers. Volgens de luchthaven loopt het naar eigen zeggen echter achter op concurrenten. 'De groei neemt ten opzichte van vergelijkbare Europese hubs af', zo staat in een persbericht.

Ook is het aantal vliegtuigbewegingen met 0,1 procent gedaald, naar 242.107. De kans dat het aantal vliegbewegingen af blijft nemen, lijkt overigens gering. Zoals het er nu uitziet, neemt het aantal vluchten vanaf 2021 toe. Eerder kondigde premier Rutte aan dat Schiphol tegen die tijd stapsgewijs weer mag uitbreiden.

Ervaringen
In de tussentijd investeert Schiphol flink om de ervaringen van de huidige passagiers te verbeteren. Afgelopen periode ging dat om maar liefst 336 miljoen euro. 'Ondanks deze investeringen is het ons in een aantal gevallen niet gelukt om klanten het niveau van service te bieden dat we nastreven en dat onze passagiers verwachten', geeft de luchthaven toe.

Hiermee wordt onder meer geduid op grote storingen in het bagagesysteem en bij de brandstoftoevoer. Er is een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de oorzaak daarvan.

 (Foto: FOK! )
(Foto: FOK! )