Pokémon Trading Card krijgt Cosmic Eclipse-uitbreiding

De Pokémon Trading Card Game krijgt een nieuwe uitbreiding: Sun & Moon—Cosmic Eclipse. Deze verschijnt op 1 november wereldwijd in de winkels.

In Sun & Moon—Cosmic Eclipse maken twee nieuwe Tag Team-trio's hun opwachting: de combinatie van de Mythische en Legendarische Pokémon Arceus & Dialga & Palkia-GX en de schattige maar sterke Togepi & Cleffa & Igglybuff-GX. Deze zijn voor het eerst gepresenteerd tijdens het Pokémon Wereldkampioenschap 2019. Daarnaast bevat de uitbreiding nieuwe Tag Team Supporter-kaarten, waarbij op één Trainer-kaart twee personages staan, zoals Red & Blue en Cynthia & Caitlin. Er komen speciale versies van bepaalde kaarten met afbeeldingen van Pokémon en hun Trainers.

Andere highlights van Sun & Moon—Cosmic Eclipse zijn:

  • Negen nieuwe Tag Team Pokémon-GX
  • Zeven extra Pokémon-GX
  • Meer dan twintig Trainer-kaarten en een nieuwe Special Energy-kaart

Fans die vóór de lancering Sun & Moon—Cosmic Eclipse willen spelen, kunnen dat doen tijdens een van de vele voorintroductietoernooien van 19 tot en met 27 oktober. De dichtstbijzijnde deelnemende onafhankelijke winkelier vind je op pokemon.com/locator/.

Zodra Sun & Moon—Cosmic Eclipse uitgebracht is, zullen kaarten hieruit ook beschikbaar zijn in de Pokémon TCG Card Dex-app. Hiermee kun je eenvoudig online browsen en kaarten uit de Pokémon TCG-serie Sun & Moon ontdekken.

Om te vieren dat Solgaleo en Lunala een team gaan vormen in de Pokémon TCG, kunnen spelers Shiny Lunala verkrijgen in hun exemplaar van Pokémon Ultra Sun of Pokémon Sun en Shiny Solgaleo in Pokémon Ultra Moon of Pokémon Moon. Trainers kunnen van 1 oktober tot en met 15 november downloadcodes verkrijgen bij deelnemende winkeliers.

Voor Shiny Lunala geldt in Pokémon Ultra Sun of Pokémon Sun het volgende:
Level: 60
Aanvallen: Moongeist Beam, Psyshock, Moonblast, Moonlight

Voor Shiny Solgaleo geldt in Pokémon Ultra Moon of Pokémon Moon het volgende :
Level: 60
Aanvallen: Sunsteel Strike, Zen Headbutt, Noble Roar, Morning Sun

Solgaleo & Lunala (Foto: Pokémon Company)Togepi & Cleffa & Igglybuff-GX (Foto: Pokémon Company)