Ajax-talent Dest krijgt eerste uitnodiging van Team USA

Sergiño Dest is geboren en getogen in Almere, maar hij is vanwege zijn Amerikaanse vader ook speelgerechtigd voor de Verenigde Staten. Het talent speelt zijn jeugdinterlands al voor dat land en heeft nu ook voor de eerste keer een uitnodiging ontvangen voor Team USA , de nationale ploeg van de VS.

Dest sloot in de voorbereiding op dit seizoen aan bij de hoofdmacht van Ajax en maakt vooralsnog een goede indruk namens de ploeg van trainer Erik ten Hag. De jongeling werd daarom al voorzichtig in verband gebracht met Jong Oranje, maar de Amerikanen lijken met zijn uitnodiging voor de seniorenploeg een signaal af te willen geven.

Dest was afgelopen zomer al met de Verenigde Staten Onder-20 actief op het WK en liet daar eveneens een goede indruk achter. Bondscoach Gregg Berghalter, die als speler uitkwam voor PEC Zwolle en SC Cambuur, heeft hem nu opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Mexico en Uruguay van respectievelijk 7 en 10 september.

Als Dest besluit om in te gaan op deze uitnodiging en inderdaad speeltijd krijgt, betekent dit overigens niet dat hij niet meer voor Oranje uit kan komen. Vriendschappelijke interlands zijn namelijk niet bindend in de keuze voor een voetballand.