FOK! Wat een weer: hittegolf + plopperdeplop!

Vrolijk pasen!  

We hebben nu een tweede hittegolf te pakken. Gisteren om half 1 liep het kwik in De Bilt op naar 30 graden en was de hittegolf een feit. In het hele land is de tropische 30 graden behaald, met uiteraard de meeste warmte in het binnenland. Toch was het ook een interessante dag. De lucht was wat onstabieler en zomaar plopte er een aantal lokale onweersbuien vanuit de lucht. Dit waren letterlijk plopperdeplop-buien, want ze ontstonden, zakte weer in en leefde ineens weer op. Typische warmte-onweders. Tot grootschalige buien kwam het echter niet, maar ze waren er dus wel. De afgelopen nacht is hier en daar onweer ontstaan.

Vandaag gaat het hittekanon nog één keer aan. We starten zonnig en al snel loopt het kwik weer op richting 30 graden. Alleen langs de kust gaat dat niet meer lukken, want de wind draait daar naar west. Over het algemeen wordt daar 25 graden verwacht, maar ik denk dat het nog wel iets warmer gaat worden. Achter de duinen is een 28 graden nog wel mogelijk. In het binnenland wordt het nog wel tropisch met 30 tot 32 graden.

Dan de buien. Ja, ik denk dat de kans op een pittige onweersbui wat groter is dan gisteren. Het wordt eveneens een erg benauwde dag. Verspreid over het land kan er dus een bui de kop op steken.

In de late avond volgen er meer en zwaardere buien, maar daar kom ik vanavond op terug. 

Tot vanavond!  

Mecklenburg (Foto: bazbo)
De Golf van Mecklenburg. (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.