FOK! Wat een weer: tropisch warm

Vandaag schijnt de zon volop en het wordt op veel plaatsen weer tropisch warm met maxima tussen 29 en 34°C. In de middag ontstaan er enkele stapelwolken. Het blijft waarschijnlijk overal droog, al is in het oosten van het land een zeer lokale onweersbui in de middag en avond niet uit te sluiten. De wind is zwak en zuidoostelijk, maar in de loop van de dag komt deze uit uiteenlopende richtingen.

In de nacht naar woensdag is er weinig bewolking. Met minimumtemperaturen tussen 17 en 20°C wordt het een warme nacht. De wind is zuidoost en zwak.

Woensdag overdag zijn er flinke perioden met zon al kunnen er soms ook wolkenvelden overtrekken. In de tweede helft van de middag zou er al een enkele bui tot ontwikkeling kunnen komen. In de loop van de avond neemt van het zuidwesten uit de kans op stevige regen- en onweersbuien toe. Het wordt opnieuw zeer warm met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 25°C langs de kust tot lokaal nog steeds 32°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak tot matig en zuidoost, maar in de loop van de dag draait deze naar zuidwest. In het westen van het land wordt de wind westelijk.

Op donderdag overgang naar koeler weer. De overgang gaat gepaard met regen- en onweersbuien. Vrijdag en zaterdag droog en weer opwarmend, vanaf zondag een toenemende buienkans.  (Bron: KNMI)

DJMO zag vanmorgen de zon opkomen
DJMO zag vanmorgen de zon opkomen

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.