Handballers Aalsmeer prolongeren Supercup

Aalsmeer heeft voor het tweede jaar op een rij de Supercup geworden. De handballers uit Noord-Holland versloegen hun provinciegenoten uit Volendam met 28-27.

Volendam begon sterk aan de wedstrijd. Dankzij twee gestopte penalty’s van Oranje-doelman Gerrie Eijlers en mooie treffers van Robin Jansen (2x), Sander Visser en Tim Claessens liep de ploeg uit naar een 3-6 voorsprong.

Aalsmeer liet na om te profiteren van een tijdstraf aan Volendamse kant en wist slechts één keer te scoren. Volendam liep verder uit naar 4-8. Het verschil van vier bleef tot 6-10 op het scorebord staan. Toen kreeg Aalsmeer de smaak te pakken en scoorde drie keer op rij. De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen speelden in deze fase met een hoog tempo.

Volendam leek met een voorsprong te gaan rusten toen het twee minuten voor tijd 12-14 stond. Aalsmeer bleef echter knokken en vocht zich vlak voor het rustsignaal terug tot 14-14.

Na rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en bleven in elkaars spoor. Bij een stand van 25-25 en 26-26 vond Nils Dekker het net. Erik Blaauw, goed voor maar liefst 9 Volendamse treffers, schoot in tweede instantie een penalty raak. Met nog twee minuten te spelen kon het kwartje beide kanten opvallen. Volendam liep tegen een tijdstraf aan. Aalsmeer schoot vanaf de zevenmeterstreep raak. Het lukte Volendam echter niet meer om tot scoren te komen en zo won Aalsmeer de Supercup met 28-27.