FOK! Wat een weer: klein addertje onder het gras

Dag dames en dames!  

Wat een weer he. Warm en zonnig weer is het al dagen, maar er is inmiddels een klein addertje onder het gras gekomen. Er ligt een vore van lagedruk boven centraal- en oost Europa. Daar vallen de afgelopen dagen dan ook regen- en onweersbuien. Nu is het zo dat die vore heel langzaam onze kant op schuift. Met de nadruk op langzaam.

We zagen de onstabiliteit vandaag boven Duitsland al toenemen, en momenteel is er niet eens zo heel gek ver van de grens ook een onweersbui ontstaan. Mogelijk pikken de oostelijke landsgebieden morgen ook wat mee van die buienvorming. Sowieso ontstaan er morgen wel wat stapelwolken en er zou dus een zeer lokale onweersbui kunnen ontstaan. Ik verwacht slechts een paar pulse-storms, dus geen georganiseerd onweer. Iets om morgen even in de gaten te houden langs de grens.

In de rest van het land blijft het zonnig. De maxima liggen tussen de 28 op de Wadden en 33 in het zuiden. Veel wind is er zeker niet.

Dinsdag hebben we eigenlijk hetzelfde weer. Een zeer lokale onweersbui, maar verder zonnig en heet.

Pas donderdag komt er dan echt afkoeling en kan er overal een bui vallen. Dit is echter geen aanzet tot wisselvallig en koel weer.

Succes met werken!  

Schweriner See (Foto: bazbo)
Vorige maand was bazbo op vakantie. Deze foto is aan het Schweriner See genomen. Een prachtige foto! (Foto:bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.