Meerdere vrouwen belaagd in Wageningen

In de nacht van zaterdag op zondag is een studente in Wageningen aangevallen door 3 mannen. Het is de derde keer in een week tijd dat er een vrouw in Wageningen wordt lastiggevallen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de zaken.

De 22-jarige studente fietste tussen 23:30 en 00:00 vanuit de Marijkeweg over de Haarweg. Vanuit enkele bosjes sprongen drie mannen die haar wilden beroven van haar tas. De mannen bedreigden de studente met een wapen. Het is de mannen niet gelukt haar tas mee te nemen. De studente raakte lichtgewond.

Een week eerder, op zaterdag 17 augustus, werd een vrouw ook lastiggevallen die vanuit de Marijkeweg op de Haarweg liep. Rond half 22.30 werd de 21-jarige vrouw bedreigd door een man met een wapen. Het slachtoffer moest haar spullen afgeven. In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 ontvingen de politie een melding dat een vrouw op de Dijkgraaf was lastiggevallen door een man met een bivakmuts.

Van de mannen die de vrouw afgelopen nacht hebben aangevallen is er een signalement beschikbaar. het gaat om mannen tussen de 20 en25 jaar oud. Ze droegen alle drie een donkere hoodie met capuchon, één had een witte opdruk. Ze hadden donkere broeken aan en spraken Engels met een Nederlands accent. Verder droegen ze alledrie handschoenen. 

Een woordvoerder van de politie: "Of er een verband is tussen de verschillende incidenten in Wageningen wordt onderzocht. We roepen mensen op alert te zijn en bij onraad direct 112 te bellen. Mensen die meer weten, worden opgeroepen contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844 of via het digitale tipformulier. Mensen die camerabeelden hebben van de tijdstippen in de buurt van de Haarweg, worden verzocht deze beelden delen met de politie."