Bellator MMA: gebitsbeschermer zit Mitrione dwars

Amerikaans zwaargewicht Matt Mitrione had zaterdagavond tijdens MMA-gala 'Bellator 225' moeite om zijn gebitsbeschermer in zijn mond te houden. Zijn Russische tegenstander Sergei Kharitonov wist slim gebruik te maken van de situatie en sloeg de voormalig professioneel american footballer knock-out. In een avond waarin alle gevechten voortijdig beslist werden, stelden beide zwaargewichten absoluut niet teleur.

Halverwege de tweede ronde verloor Mitrione, na een harde klap van Kharitonov, voor de vierde maal in het gevecht zijn gebitsbeschermer. Het gevecht ging nog even door, met een geïrriteerde Mitrione die wist dat hij deze ronde een punt aftrek zou krijgen na een eerdere laatste waarschuwing van scheidsrechter Dan Miragliotta in ronde één.

Kharitonov kwam direct met een listige upper cut waarmee hij Meathead zwaar op de kaak raakte, die de zware Amerikaan direct deed wankelen. Een harde knie op het voorhoofd van Mitrione was het zetje wat hij nodig had om buiten bewustzijn te geraken. De zware extra klappen van de Rus zal hij niet meer gevoeld hebben. Scheidsrecher Miragliotta kon niets anders dan het gevecht te stoppen en Kharitonov zijn revanche te gunnen, nadat in februari een eerder gevecht tussen beide vechters gestopt werd vanwege een trap in Kharitonov's ballen.

Buiten de tegenwerkende gebitsbeschermer, verliep het gevecht voor Mitrione prima. Een overtuigend gewonnen eerste ronde met een achteruitlopende Kharitonov die geen gevaar leek voor de UFC-veteraan. De voorwaartse trappen van Meathead lieten de Rus geen andere mogelijkheid dan in de verdediging schieten, een positie waarin de ruwe  Rus niet graag verkeert. Toch wist hij de slechtzittende gebitsbeschermer van Mitrione tot driemaal toe uit zijn mond te slaan.

De tweede ronde begon anders. Een agressievere Kharitonov legde direct het vuur aan de schenen van Mitrione, waarna het euvel van het bitje het einde inluidde van Mitrione. 

Kharitonov was na afloop niet zo overtuigd van de buitengewone rol van het bitje. "Het irriteerde me helemaal niet", aldus de winnaar, waarvan zijn laatste 23 gevechten op rij voortijdig zijn beëindigd. "Bij de zwaargewichten is het gewoon zo dat één klap het einde van de partij kan betekenen. Mijn uppercuts worden steeds beter en ik blijf me verbeteren."

Volledige uitslag en daarna nog wat hoogtepunten van de avond:
Sergei Kharitonov verslaat Matt Mitrione na TKO (stoten, ronde 2)
Vitaly Minakov verslaat Tim Johnson na KO (stoten, ronde 1)
Alejandra Lara verslaat Taylor Turner na TKO (stoten, ronde 1)
Yaroslav Amosov verslaat David Rickels na opgave (verwurging, ronde 2)
Tyrell Fortune verslaat Rudy Schaffroth na opgave (verwurging, ronde 2)
Nick Newell verslaat Corey Browning na opgave (verwurging, ronde 1)
Connor Dixon verslaat Kastriot Xhema na opgave (armklem, ronde 3)
Jon Manley verslaat Thiago Rela na opgave (verwurging, ronde 3)
Chris Disonell verslaat Mike Kimbel na TKO (stoten, ronde 1)
Ricky Bandejas verslaat Ahmet Kayretli na KO (stoten, ronde 1)
Austin Vanderford verslaat Joseph Creer na TKO (medische interventie, ronde 2)
Sabah Homasi verslaat Micah Terrill na KO (stoten, ronde 1)
Aviv Gozali verslaat Eduard Muravitskiy na opgave (enkelklem, ronde 1)
Khonry Gracie verslaat Oscar Vera na opgave (armklem, ronde 1)