Bokser Kovalev verslaat grote uitdager Yarde, Tanaka pijnigt Gonzalez

Bokser Sergey Kovalev heeft zijn WBO-wereldtitel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg) met succes kunnen verdedigen. In Chelyabinsk nam Krusher (33-3, 28 KO's) het op tegen zijn ongeslagen Britse uitdager Anthony Yarde (18-0, 17 KO's), die toch wel gezien werd als potentieel nieuwe kampioen.

Yarde is een gigantisch gespierde Brit en met die spieren kan hij iedereen in één keer het licht uit de ogen slaan. Er zit echter ook een nadeel aan: hij is veel sneller moe en dat was halverwege het gevecht te merken. Kovalev nam het heft alsmaar meer in handen, Yarde kwam nauwelijks nog verder dan een paar trage stoten, hoewel het gevaar constant bleef. In de elfde ronde maakte de Rus er een einde aan door de uitgeputte Yarde met een relatief niet eens zo harde klap naar het canvas te slaan en zo zijn wereldtitel te verdedigen.

In het voorprogramma vocht de Congolees Ilunga Makabu (25-2, 24 KO's) tegen de Rus Aleksei Papin (11-0, 10 KO's), met als inzet Makabu's Silver-titel bij de WBC in het cruisergewicht (-90,7kg). Het werd een vrij spannend gevecht, waarin Makabu licht de overhand leek te hebben en dat bleek na twaalf ronden: één jurylid ging voor 114-114, de andere twee voor 115-113 en zo behield de Congolees zijn titel, waarmee de kans om voor de vacante WBC-wereldtitel te mogen vechten een stuk groter is geworden.

Kovalev vs Yarde (Bron: YouTube)

In het Japanse Nagoya vocht thuisheld Kosei Tanaka (13-0) om zijn WBO-wereldtitel in het vlieggewicht (-50,8kg) alweer voor de tweede keer te verdedigen. De uitdager van de 24-jarige kampioen was Jonathan Bomba Gonzalez uit Puerto Rico, amar een geweldig succes werd dat niet voor hem. Tanaka deelde klap na klap uit op het lichaam van Gonzalez, die drie keer naar de grond zakte. In de zevende ronde was het definitief gedaan: Tanaka sloeg hem wéér vol op het lichaam en de scheidsrechter vond het welletjes geweest.

Tanaka vs Gonzalez (Bron: YouTube)