MLB: Jansen met veel moeite naar zijn 27ste save van het jaar

Kenley Jansen heeft met zijn Los Angeles Dodgers met 2-1 gewonnen van de New York Yankees. In de negende inning gooide de closer van de Dodgers zijn 27ste save van het jaar, al had dat de 31-jarige Nederlandse werper de nodige moeite.

Jansen kwam in de negende inning op de heuvel om de wedstrijd over de streep te trekken. Op dat moment stond het 2-1 voor de Dodgers nadat Justin Turner in de derde inning zijn ploeg via een homerun op een 2-0 voorsprong had gezet. Aaaron Judge deed in de vierde inning iets terug en tot de negende inning bleef het 2-1.

Jansen begon zijn inning tegen zijn landgenoot Didi Gregorius. De kortestop van de Yankees probeerde het tweemaal via een stootslag, maar beide keren ging het net fout. Daarna kreeg Jansen het moeilijk. De Nederlandse closer zit toch al niet in zijn beste periode, doordat drie van zijn laatste zes savekansen de mist in gingen en het leek er ook op dat het tegen de Yankees opnieuw de mis in zou gaan. Na een honkslag van Gleyber Torres en Brett Gardner waren de eerste twee honken bezet. Daarna leek Gio Urshela de bal in het dubbelspel te slaan, maar na een sliding van Gardner op het tweede honk kwam er nooit een aangooi naar het eerste honk en via een challenge bleek ook Gardner ook save op het tweede honk.

Met alle honken bezet en maar één man uit stond Jansen voor een moeilijke taak, maar via twee prachtige strikeouts bezorgde de 31-jarige closer van de Dodgers zijn ploeg de overwinning en pakte daarmee zijn 27ste save van het jaar.

Uitslagen MLB:
Chicago Cubs - Washington Nationals 2-7
Los Angels Dodgers - New York Yankees 2-1
Miami Marlins - Philadelphia Phillies 3-9
Baltimore Orioles - Tampa Bay Rays 7-1
Pittsburgh Pirates - Cincinnati Reds 14-0
Cleveland Indians - Kansas City Royals 4-2
Houston Astros - Los Angeles Angels 5-2
New York Mets - Atlanta Braves 5-9
Minnesota Twins - Detroit Tigers 8-5
Chicago White Sox - Texas Rangers 0-4
Milwaukee Brewers - Arizona Diamondbacks 4-0
St. Louis Cardinals - Colorado Rockies 6-0
San Diego Padres - Boston Red Sox 4-5
Oakland Athletics - San Francisco Giants 5-10
Seatlle Mariners - Toronto Blue Jays 5-7