Lyles weer razendsnel op 200 meter, De Witte naar finale

De Amerikaanse sprinter Noah Lyles heeft tijdens de Diamond League in Parijs weer indruk gemaakt op de 200 meter. De topfavoriet voor de wereldtitel volgende maand snelde naar de winst in 19,65 seconden, nog wel wat langzamer dan zijn 19,50 van eerder dit jaar. De Turk Ramil Guliyev werd met 20,01 seconden tweede, voor de Canadees Aaron Brown (20,13).

400m vrouwen
Lisanne de Witte kon niet helemaal mee met het geweld voorin, maar de Nederlandse kende een prima eindschot en pakte de vijfde plek in 51,83 seconden, waarmee ze zich verzekerde van een plekje in de Diamond League-finale. De Jamaicaanse Stephenie Ann McPherson won in 51,11 seconden, voor Kendall Ellis (51,21) en haar Amerikaanse landgenote Shakima Wimbley (51,50).

800m vrouwen
Natoya Goule uit Jamaica en de Oegandese Winnie Nanyondo leken om de winst te vechten, maar van achteren kwam daar ineens de Amerikaanse Hanna Green voorbij en zij won in 1:58,39 minuten. Goule werd op twee tienden tweede, Nanyondo kon nog wel de derde plek uit handen van de Oekraïnse Olha Lyakhova houden.

Polsstokhoogspringen mannen
Geen Diamond League-wedstrijd, maar Sam Kendricks maakte grote indruk. De Amerikaan sprong als enige over 5,86 meter en ging in één klap door naar 6,00 meter, wat hij in zijn derde poging haalde. Overigens was hij niet de enige die dat vandaag deed: in het Zweedse Stockholm sprong de jonge Zweed Armand Duplantis tijdens de interland tegen Finland eveneens over 6,00 meter.

Polsstokhoogspringen vrouwen
De vrouwen sprongen wél om Diamond League-punten en de Canadese Alysha Newman deed dat het best. Met 4,82 meter sprong ze een nieuw nationaal record en pakte ze de winst, de Griekse Katerina Stefanidi sprong met 4,75 meter dit keer naar de tweede plek. Ook de Amerikaanse Sandi Morris en de Russische Anzhelika Sidorova bleven - na meer fouten - steken op 4,75 meter.

110m horden mannen
De Amerikaan Daniel Roberts pakte in 13,08 seconden de winst in een behoorlijk open veld, waar de Spanjaard Orlando Ortega in 13,14 tweede werd, voor de Amerikaan Freddie Crittenden (13,17). Sergey Shubenkov kwam er opvallend genoeg to-taal niet aan te pas en werd laatste in 13,88 seconden.

Hoogspringen mannen
Het niveau is dit jaar niet zo best, maar ook dan moet er een winnaar komen en dat werd de Canadees Michael Mason met 2,28 meter. Hij deed dat zonder fouten, in tegenstelling tot de Oekraïner Andriy Protsenko en de Rus Ilya Ivanyuk, die met die hoogte zo tweede en derde werden.

Hinkstapspringen mannen
Het werd een indrukwekkend stukje springen van Will Claye, die met maar liefst 18,06 meter - de 18-metergrens is vrij bijzonder - een nieuw meetingrecord sprong en de winst pakte. Zijn Amerikaanse landgenoot Christian Taylor kwam er met 17,82 meter nog een beetje in de buurt, de derde Amerikaan, Omar Craddock, werd met 17,28 meter op flinke afstand derde.