Snowboarder Corning domineert in eerste World Cup van de winter

In het Nieuw-Zeelandse Cardrona is de World Cup voor de snowboarders op het onderdeel big air van start gegaan. De harde wind gooide wat roet in het eten: de vrouwenwedstrijd moest afgelast worden, waardoor de uitslag van de kwalificatie daar als resultaat gepakt werd.

De Amerikaan Chris Corning was een maat te groot voor de rest. Na zijn prima eerste sprong trok hij in de tweede ronde een backside quad triple cork melon uit de kast, die werd beloond met 95,50 punten. Dat was de beste score van de hele finale, het dichtst in de buurt kwam de Canadees Nicolas Laframboise met zijn frontside triple cork mute (93,00) in de tweede ronde.

Dat was voor Laframboise wegens een matige derde sprong niet genoeg voor het podium, de Fin Kalle Jarvilehto bleef hem met een indrukwekkende switch backside 1440 mute nipt voor. Olympisch slopestylekampioen Red Gerard presteerde constant en pakte een tweede plek, wel op ruime afstand van landgenoot Corning. Niek van der Velden en Casper Wolf haalden de finale niet.

Bij de vrouwen ging de winst naar Enni Rukajärvi uit Finland, de winnares van de kwalificatie. Daarin bleef ze de Britse Katie Ormerod voor, terwijl Silje Norendal uit Noorwegen het podium completeerde.

Corning in actie (Bron: YouTube)