Vrouwen Twente en PSV openen seizoen met ruime winst

Ook de Eredivisie voor vrouwen is weer begonnen, vrijdagavond stonden de eerste drie wedstrijden op het programma. Kampioen FC Twente kende geen al te moeilijk begin tegen Excelsior Barendrecht, 4-0: de jonge Bente Jansen scoorde twee keer, Davinia Vanmechelen opende de score na dik een kwartier en Suzanne Giesen tekende tussendoor voor de 3-0.

sc Heerenveen kwam dankzij Melanie Bross na veertien minuten brutaal op 1-0 tegen PSV, maar een minuutje later tekende Jeslynn Kuijpers al voor de gelijkmaker. De van FC Twente overgekomen topscorer Joëlle Smits was tien minuten later goed voor de 1-2, Sara Yüceil tekende na rust voor 1-3 en tien minuten voor tijd bracht Smits de eindstand op 1-4 in Eindhovens voordeel.

Ook in Zwolle werd er lekker op los gescoord: Maartje Looijen was namens ADO Den Haag goed voor de 0-1 en 0-2 tegen PEC, gevolgd door een eigen goal van Gwyneth Hendriks (1-2). Marisa Olislagers vergrootte de voorsprong weer, Jaimy Ravensbergen scoorde de 1-4 en een tweede eigen goal - dit keer van Pleun Raaijmakers - zorgde voor nog een PEC-goal.