Gezochte Aldijr Marlin eerder betrokken bij schietincident

De politie is nog steeds op zoek naar de 22-jarige Aldijr Marlin. Hij wordt verdacht van het doodschieten van de 25-jarige Gino Oliveira op 3 juli van dit jaar aan de Westkousdijk in Rotterdam. Uit politieonderzoek blijkt dat Marlin betrokken is geweest bij een eerder schietincident op 1 juli op het Henegouwerplein.

Op 1 juli kwam bij de politie een melding binnen dat er eerder op de avond schoten waren gehoord op het Henegouwerplein. Bij onderzoek werd een patroon gevonden maar ontbraken verdere sporen naar betrokkenen. Uit het lopende onderzoek naar de dood van Oliveira is het vermoeden ontstaan dat er op 1 juli op Aldijr Marlin is geschoten door een 21-jarige Rotterdammer, die daarvoor op 20 augustus is aangehouden. Na de aanhouding werd bij de doorzoeking van de woning waar de 21-jarige verdachte verbleef een geladen vuurwapen aangetroffen. De politie onderzoekt het verband tussen de schietincidenten van 1 juli en 3 juli.

De politie zet de zoektocht naar Aldijr Marlin voort. Marlin is 1.76 meter lang, heeft zwart kroeshaar en donkerbruine ogen. De politie adviseert om direct 112 te bellen als men hem ziet.

Aldijr Marlin (Foto: Politie)
Aldijr Marlin (Foto: Politie)