FOK! Wat een weer: steeds mooier weer

Hallo!  

Ik verklapte eigenlijk al een beetje wat het weer deze week zou gaan doen. Nadeel van hogedrukgebieden is, is dat ze zich ruim van te voren aankondigen. Dus dat wordt de komende dagen weer lui achterover leunen.  

Gisteren waren er toch nog wel wat lokale buien actief. In het zuiden kwam daarbij onweer voor, en tevens is er een langerekte onweershaard actief die momenteel op zee ligt. Over het algemeen bleef het op veel plaatsen gewoon droog.

Ook afgelopen nacht was er in het noordelijk kustgebied nog een regen- of onweersbui mogelijk. In de rest van het land is het op de meeste plaatsen droog en koelt het af naar waarden tussen de 11 en 15 graden.

Vandaag is de kans op een bui nog kleiner dan vandaag. Ik kan het niet 100% overal droog geven, maar verruit de meeste plaatsen zal geen bui te zien krijgen. De zon krijgt veel ruimte, maar in het binnenland kunnen stapelwolken zich wel gaan uitsmeren. Er staat een matige wind en het wordt ongeveer 21 graden. 

Fijne dag.  

GeraT (Foto: qltel)
Collega qltel maakte deze mooie foto vanuit Gera. Het slot van Gera. (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.