Bokser Navarrete verdedigt wereldtitel op overtuigende wijze

Bokser Emanuel Navarrete heeft zijn WBO-wereldtitel in het superbantamgewicht (-55,3kg) op overtuigende wijze kunnen verdedigen. In Los Angeles nam de Mexicaan (27-1, 23 KO's) het op tegen de Amerikaanse geboren Mexicaan Francisco de Vaca (20-0, 6 KO's).

Vanaf de eerste bel klapten de heren er behoorlijk hard op en al vrij snel ging De Vaca voor het eerst tegen de vlakte. Navarrete leek na twee ronden genoeg te hebben van zijn opponent en Vaquero opende in de derde ronde als een dolle de aanval. De ene na de andere klap kwam door en na een harde linker vond de scheidsrechter het mooi geweest: Vaquero ('Cowboy') was De Vaca ('Koe') duidelijk de baas.

De 24-jarige Mexicaan staat op 14 september alweer in de ring, dit keer in Las Vegas. Zijn tegenstander is nog onbekend, maar WBA- en IBF-kampioen Daniel Roman wordt het in elk geval niet, die staat een dag eerder in de ring in New York. De kans dat WBC-kampioen Rey Vargas de volgende opponent wordt lijkt ook klein, vermoedelijk was er dan inmiddels wel een deal gesloten.

Navarrete - De Vaca (Bron: YouTube)