De Plus schrijft BinckBank Tour op zijn naam, slotrit voor Naesen

Laurens de Plus heeft de eindzege in de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De Belg van Jumbo-Visma reed samen met Greg Van Avermaet en Oliver Naesen weg in de slotronde en dat was voldoende voor de eindwinst. De winst in de slotetappe ging naar Naesen, die de sprint won voor zijn landgenoot Van Avermaet.

De slotetappe in de BinckBank Tour was een zware met veertien beklimmingen, waaronder drie keer de Bosberg en drie keer de Muur van Geraardsbergen. In de slotrit was het lang wachten totdat een vroege vlucht de ruimte kreeg van het peloton. Uiteindelijk reed er na honderd kilometer in eerste instantie acht renners weg en niet veel later kwamen er nog eens zeven renners aansluiten. Ondanks de grote groep kreeg de kopgroep nooit al te veel voorsprong en bij de eerste doorkomst van de Muur van Geraardsbergen was het verschil al gezakt onder de minuut.

Toch duurde het nog vrij lang voordat de kopgroep werd ingelopen, maar bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde van 25 kilometer had het peloton weer de aansluiting gemaakt met de kopgroep. Toch kon er op de Muur van Geraardsbergen geen verschil gemaakt worden. Dat lukte wel vlak voor de laatste beklimming van de Bosberg. Laurens de Plus reed samen met Greg Van Avermaet en Oliver Naesen weg uit het uitgedunde peloton en hadden al snel tien seconden te pakken. Bij de gouden kilometer pakte De Plus zeven bonificatieseconden en kwam dichter zo dichter bij klassementsleider Tim Wellens.

Wellens probeerde samen met Marc Hirschi nog wel het gat dicht te rijden naar het koptrio, maar slaagde daar niet in, doordat de kopgroep goed samenwerkte. In de laatste kilometer nam De Plus de leiding en was hij zeker van de eindzege. Voor de dagzege speelde de renner van Jumbo-Visma geen rol. Dat duel ging tussen Van Avermaet en Naesen. Van Avermaet ging de sprint vroeg aan, maar in de laatste rechte lijn ging Naesen zijn landgenoot voorbij en pakte zo de zege.

Mede door de bonificatieseconden aan de meet steeg Naesen ook nog naar de tweede plaats in het algemeen klassement vlak voor Tim Wellens, die nog net zijn podiumplek veiligstelde. De winst was voor De Plus, die daarmee zijn eerste profzege boekte.