Hockeysters van Engeland worstelen zich naar overwinning op Ierland

Ierland, de verrassing van het afgelopen WK hockey voor dames, heeft zondag op het EK bijna wederom voor een stunt gezorgd. In de eerste poule-wedstrijd verloor de Ierse formatie weliswaar met 2-1 van Engeland, maar in de slotfase was de Green Army nog dichtbij de gelijkmaker.

Engeland leek tegen de buurman lange tijd op weg naar een relatief gemakkelijk overwinning. Door doelpunten van Suzy Petty en Giselle Ansley stond de Engelse formatie na een klein half uur spelen op een 2-0 voorsprong. Nadat Bethany Barr in de 42ste minuut de 2-1 had gescoord, kantelde de wedstrijd. Ierland zette aan en Engeland moest terug.

Het ging er stevig aan toe in de slotfase. Nadat daarvoor al drie groene kaarten waren gevallen, deelde het arbitrale duo in het laatste deel van de wedstrijd nog drie gele kaarten uit. Twee voor Engeland (Hannah Martin en Sarah Evans) en een voor Ierland (Zoe Wilson). Engeland piepte en kraakte, maar worstelde zich uiteindelijk, mede door goed keeperswerk van Maddie Hinch, naar een 2-1 zege.