UFC: clash der zwaargewichten stelt niet teleur

Vier rondes had voormalig zwaargewichtkampioen Stipe Miocic nodig om zijn kampioensgordel weer terug te krijgen. Vier zware rondes tegen één van de beste vechters die in de octagon rondloopt. Daarna liep de New Yorkse brandweerman weer met zijn gordel de kleedkamer in.

Daniel Cormier bracht alles wat hij waard was en dat begon al vroeg in de eerste ronde toen hij de loodzware Miocic alsof het niets was op zijn schouders nam, enkele meters door de octagon paradeerde en daarna de Amerikaan keihard op het canvas gooide. Cormier bleef de eerste rondes rustig en afwachtend, terwijl Miocic constant het initiatief nam.

Het gelijkopgaande gevecht kantelde volledig op het moment dat Miocic de lever van Cormier vond. In de vierde ronde kreeg de kampioen een tiental zware klappen op de lever te pakken die langzamerhand de energie uit de worstelkoning zoog. Klap na klap zag het publiek DC ineenduiken, totdat de pijn te erg werd en hij ter aarde stortte.

Miocic was er snel bij om DC de genadeklappen te geven om daarna zijn kroon van 'Baddest Man on the Planet' te claimen. De 40-jarige Cormier kon nog niet vertellen of dit zijn laatste gevecht in het zwaargewicht was. De lichtzwaargewichtkampioen speelt al langere tijd om zijn tienjarige carrière af te sluiten. 

Voor Miocic ligt er nog genoeg in het verschiet. Francis Ngannou, of gaat de UFC wat cash spenderen om toch probleemkind Jon Jones richting de zwaargewichten te trekken. Met het mogelijke vertrek van aartsrivaal Cormier is die kans misschien wel verkeken.

Nate Diaz vs Anthony Pettis
Diaz liet in Anaheim weer even zien dat hij niet de 'sparringpartner van Conor McGregor' is en dat hij wel degelijk een spectaculaire vechter is die niet voor niets al vijftien jaar de één na de ander door de octagon slaat.

Pettis is geen kleintje en absoluut een lastige tegenstander om, na drie jaar afwezigheid, tegenover je te zien staan. Pettis verliest eigenlijk alleen maar van de hele groten en de voormalig lichtgewichtkampioen zou een mooi gevecht aangaan met Diaz.

Pettis had niet echt een direct antwoord op de vechtstijl van Diaz. Het straatgevecht, waar de man uit Stockton om bekend staat, is niet zo besteed aan de stylistische Pettis. Ook op de grond was Diaz een slagje beter en Diaz leek het de drie ronden van vijf minuten prima naar zijn zin te hebben. Het publiek was de grote winnaar.

"Ik ben drie jaar afwezig geweest, omdat iedereen te slecht was", aldus de winnaar na afloop, waarna hij Jorge Masvidal opriep om het gevecht aan te gaan. "Ik heb respect voor Masvidal, maar er zijn geen gangsters meer in dit spelletje behalve hij en ik. Hij is een gangster, maar hij is geen 'West-Coast gangster'."
 

Volledige uitslag UFC 241 en daarna nog wat hoogtepunten:
Stipe Miocic verslaat Daniel Cormier na TKO (stoten, ronde 4)
Nate Diaz verslaat Anthony Pettis na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
Paulo Costa verslaat Yoel Romero na jurybesluit (29-28 x3)
Sodiq Yusuff verslaat Gabriel Benitez na TKO (ronde 1)
Derek Brunson verslaat Ian Heinisch na jurybesluit (29-28 x3)
Khama Worthy verslaat Devonte Smith na TKO (stoten, ronde 1)
Cory Sandhagen verslaat Raphael Assunção na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
Drakkar Klose verslaat Christos Giagos na jurybesluit (29-28 x3)
Casey Kenney verslaat Manny Bermudez na jurybesluit (29-28 x3)
Hannah Cifers verslaat Jodie Esquibel na jurybesluit (30-28, 30-27 x2)
Kyung Ho Kang verslaat Brandon Davis na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Sabina Mazo verslaat Shana Dobson na jurybesluit (30-24, 30-25 x2)