Titelgevecht voor UFC-knokker De Randamie

Nederland wordt verwend! Nadat deze week bekend werd dat drie Nederlandse MMA-vechters weer de UFC-octagon in mogen, krijgt MMA-minnend Nederland vrijdag de uitsmijter te horen. De Utrechtse Germaine de Randamie mag kampioen Amanda Nunes uitdagen, een weekje na het optreden van Alistair Overeem en Stefan Struve. De bantamkampioensgordel van Nunes staat 14 december op het spel.


Amanda Nunes (Bron: YouTube)

Dit gevecht wordt een re-match van hun eerste gevecht uit 2013, een gevecht dat De Randamie verloor en voor Nunes haar tweede UFC-overwinning betekende. Inmiddels is Nunes kampioen in twee gewichtsklassen en wordt ze algemeen gezien als de beste vrouwelijke vechter die ooit de kooi betreed heeft. Ze heeft een cv om U tegen te zeggen met klinkende overwinningen op Ronda Rousey, Miesha Tate, Cris Cyborg en Valentina Shevchenko.

Lees ook: Ook UFC-vechter Bahadurzada weer octagon in

De Randamie was eerder kampioen in het vedergewicht bij de UFC, maar liet die titel afnemen nadat ze weigerde te vechten tegen dopingzondaar Cris Cyborg. Daarna stapte ze over naar de lichtere bantamgewichtsklasse en daar ramde ze zich voorbij de ene tegenstander na de andere. De UFC kan niet meer om haar heen, met een tweede titelstrijd als beloning.

UFC 245 wordt 14 december gehouden in de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada.

Meepraten over de UFC en MMA in het algemeen?! Bezoek het FOK! MMA-forum hier.