FOK! Wat een weer: Bewolkt en regen

Vanochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. De meeste regen wordt in het zuidoosten verwacht, lokaal kan meer dan 20 mm vallen. In de middag klaart het van het westen uit op, maar vooral in de noordelijke provincies kunnen daarna enkele buien voorkomen. De maximumtemperaturen liggen rond 20°C. De wind is overwegend zuidwestelijk, zwak tot matig, in de middag en avond aan zee vrij krachtig. Rond het middaguur is er in het uiterste zuidoosten korte tijd kans op windstoten tot ca. 60 km/uur.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en kan er in de kustgebieden een enkele bui voorkomen. De minima liggen tussen 16°C aan zee en lokaal 11°C in het binnenland. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind.

Maandag overdag wisselen zon en enkele buien elkaar af. In de avond wordt het geleidelijk droog. De middagtemperaturen komen uit rond 20°C. De wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, en komt uit richtingen tussen zuidwest en west. In de avond neemt de wind af tot zwak of matig. (Bron: KNMI) 

Beekhuizerzand (Foto: Kroezel)
Dit is het Beekhuizerzand in de buurt van Hierden. Een fraaie foto van Kroezel. (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.