Eiking wint koninginnenrit Arctic race of Norway, Barguil neemt leiderstrui over van Van der Poel

Odd Christian Eiking heeft de koninginnenrit in de Arctic race of Norway gewonnen. De Noor reed iedereen op de steile slotbeklimming iedereen uit het wiel en pakte daarmee zijn eerste zege dit seizoen. Warren Barguil werd op vijf seconden tweede, maar neemt wel de leiding in het algemeen klassement over van Mathieu van der Poel, die op de slothelling moest passen.

De derde rit in de Arctic race of Norway kende een vlakke aanloop naar de slothelling van 3,5 kilometer aan een gemiddelde van twaalf procent. Lange tijd reed er een kopgroep van vier vooruit, met daarbij de Nederlander Danny van Poppel. Bij het opdraaien van de klim werden de vluchters ingerekend.

Het was dus de beurt aan de klimmers in de Arctic race of Norway. Ook Mathieu van der Poel begon vooraan aan de klim, maar na één kilometer klimmen moest de klassementsleider passen en zou uiteindelijk meer dan één minuut verliezen op de winnaar. Op dat moment dat Van der Poel moest passen waren er al vier renners los van de rest. Dat waren Hugo Houle en Alexey Lutsenko van Astana, maar beide renners moesten passen toen Odd Christian Eiking versnelde. Ook Warren Barguil moest passen na de versnelling van de Noor, maar hield de schade beperkt. De Fransman kwam acht seconden voor Lutsenko over de streep, waardoor hij de leiding overneemt van Van der Poel.