Ganna wint tijdrit in BinckBank Tour, Wellens blijft aan de leiding

Filippo Ganna heeft de individuele tijdrit in de BincBankTour gewonnen. De Italiaanse tijdritspecialist van Team Ineos was over tijdrit van 8,4 kilometer in Den Haag was vijf seconden sneller dan zijn landgenoot Edoardo Affini. Jos van Emden legde op acht seconden beslag op de derde plaats in de tijdrit.

Julius van den Berg zette in Den Haag de eerste richttijd neer. De Nederlander van EF Education First klokte een tijd van negen minuten en 48 seconden. De tijd zou niet lang standhouden, want vervolgens waren Tom Bohli (UAE Team Emirates), Miles Scotson (Groupama-FDJ), Harry Tanfield (Katusha-Alpecin) allemaal sneller dan de jonge Nederlander. Vervolgens klokte Jos van Emden de snelste tijd. De Nederlands kampioen tijdrijden klokte een tijd van negen minuten en 24 seconden.

Ook Van Emden stond niet lang aan de leiding, want Filippo Ganna was op zijn beurt weer sneller dan de renner van Jumbo-Visma. De Italiaan van Team Ineos was maar liefst acht seconden sneller. Alleen zijn landgenoot Edoardo Affini kwam nog in de buurt, maar moest aan de streep ook vijf seconden toegeven.

Mede door de hardere wind die kwam opzetten bleef de top drie voor de rest van de tijdrit ongewijzigd. Voor het klassement blijft het nog wel spannend. Tim Wellens gaf negentien seconden toe op Ganna, maar blijft wel leider in het algemeen klassement. De renner van Lotto Soudal liep zelfs nog wat uit op de nummer twee Marck Hirschi. Hij heeft nu een voorsprong van acht seconden op de Zwitser. Wellens zag wel Laurens de Plus naderen, maar heeft nog altijd 12 seconden voorsprong op zijn landgenoot. De rest volgt al op meer dan veertig seconden.