Van Barneveld met 106 gemiddeld door in Melbourne

Raymond van Barneveld heeft zich op indrukwekkende wijze gekwalificeerd voor de laatste acht op de Melbourne Darts Masters. De 52-jarige Hagenaar liet zijn tegenstander Haupai Puha volledig kansloos met 6-1. De Melbourne Darts Masters is het tweede toernooi Down Under in de World Series of Darts.

De vijfvoudig wereldkampioen begon meteen goed aan de wedstrijd met een 109 finish en een veertiendarter voor een break voorsprong. Van Barneveld leverde daarna zijn eigen leg in, maar repareerde dit meteen met twee veertiendarters op rij. Een 72 finish zette Barney op 5-1, waarna de Nederlandse dartspionier sterk afrondde met een elfdarter voor de winst. Met een gemiddelde van 106,13 gooide Van Barneveld zijn hoogste moyenne sinds de World Cup of Darts 2018, toen hij een gemiddelde van 113 liet noteren. 

Michael van Gerwen heeft een winnende start gemaakt op de Melbourne Darts Masters. De nummer één van de wereld zegevierde in de eerste ronde met 6-2 tegen Tim Pusey. De wereldkampioen slaagde er echter opnieuw niet in om te overtuigen. Met een gemiddelde van slechts 93 bleef Van Gerwen voor de zestiende keer op rij onder de honderd gemiddeld.

Rob Cross maakte ook een zeer povere indruk, zonder dat het hem fataal werd. Met een gemiddelde van 'slechts' 86 won de oud-wereldkampioen met 6-2 van Robbie King. Damon Heta, de verrassende winnaar van de Brisbane Darts Masters won van James Wade. Het werd 6-1. 

Zaterdag 11 uur, Nederlandse tijd, worden de kwartfinales gespeeld. Ook de halve finales en de finale is zaterdag. De Nederlandse kijker moet het doen met een samenvatting vanaf 22.00 uur op RTL7. 

Melbourne Darts Masters - Ronde I
Simon Whitlock 6-3 Mick Lacey
Raymond van Barneveld 6-1 Haupai Puha
Daryl Gurney 6-3 Kyle Anderson
Gary Anderson 6-0 James Bailey
Peter Wright 6-4 Corey Cadby
Damon Heta 6-1 James Wade
Michael van Gerwen 6-2 Tim Pusey
Rob Cross 6-2 Robbie King
Best of 11 legs

Kwartfinales zaterdag
Peter Wright v Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen v Gary Anderson
Rob Cross v Damon Heta
Daryl Gurney v Simon Whitlock

Halve finales
Finale
All best of 15 legs