AZ wijkt uit naar Enschede voor EL-treffen met Antwerp FC

AZ speelt in de Europa League tegen het Belgische Royal Antwerp FC in de Grolsch Veste. De Alkmaarders spelen op 22 augustus tegen de Belgische ploeg en kan dat nog altijd niet in het eigen stadion doen. Daarom wordt er ditmaal uitgeweken naar Enschede, wat voor de eigen supporters wel een stuk verder weg is dan Den Haag.

"We zijn blij dat we een goede locatie hebben gevonden voor ons Europese duel van komende week", aldus Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ. "Het is mooi dat in navolging van ADO Den Haag ook FC Twente ons de helpende hand toesteekt. We zijn FC Twente, de KNVB, de UEFA en de lokale autoriteiten zeer dankbaar voor het mogelijk maken van deze wedstrijd."

Mogelijk duurt het nog erg lang voordat de Alkmaarders weer in hun eigen stadion kunnen: vrijdag kwamen de berichten naar buiten dat het wel een jaar kan duren voor het stadion weer in gebruik genomen kan worden. Afgelopen donderdag en komend weekeinde in de Eredivisie maakt men gebruik van het stadion van ADO Den Haag.