Bayern München stelt teleur met remise tegen Hertha BSC

Bayern München heeft bij de start van het seizoen in de Bundesliga meteen puntenverlies geleden. De kampioen van Duitsland kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Hertha BSC. Het werd 2-2. 

Bayern mocht halverwege de eerste helft als eerste juichen. Wie anders dan Roberto Lewandowski opende de score voor Der Rekordmeister. De Poolse spits schoof een voorzet van Gnabry tegen de touwen. Hertha beet vervolgens van zich af. De club uit Berlijn kwam twaalf minuten op 1-1. Een schot van recordaankoop Dodi Lukebakio, voor twintig miljoen euro overgenomen van Watford, werd via Vedad Ibisevic van richting veranderd en belandde in het doel. 

Hertha ging lekker door. Drie minuten later kwam de club op voorsprong. Marko Grujic kopte een uittrap van keeper Rune Jarstein terug op Ibisevic en kreeg de bal daarna weer terug. De defensie van Bayern was gezien, Grujic omspeelde Manuel Neuer en schoof de 1-2 binnen. Na de rust ging Bayern in in een hogere versnelling en dat leverde in de zestigste minuut de gelijkmaker op. Lewandowski werd naar de grond getrokken en schoot zelf raak vanaf elf meter. Bayern ging daarna nog voor de 3-2, maar die viel niet meer.

Bayern start het seizoen met een gelijkspel. De verwachting is dat de titelstrijd in Duitsland opnieuw zal gaan tussen Bayern München en Borussia Dortmund. BVB speelt zaterdagmiddag een thuiswedstrijd tegen FC Augsburg.