Geen tweede zege voor Van der Poel in Arctic race of Norway

Bryan Coquard heeft de tweede rit in de Arctic race of Norway gewonnen. De 27-jarige Fransman, die vandaag zijn contract verlengde bij Vital Concept, was in de massasprint te snel voor Mathieu van der Poel, die wel aan leiding blijft in het algemeen klassement.

De tweede etappe in de Arctic race of Norway was op papier de makkelijkste etappe en dat bleek ook gedurende de wedstrijd. Een traditionele vroege vlucht kreeg de ruimte van het peloton en die werden vervolgens in de laatste tien kilometer ingelopen door het peloton. Dat was ook nu het geval.

De renners in het peloton konden zich opmaken voor een massasprint. Ook Jumbo-Visma zag zijn kansen in de rit, maar die hoop verging toen hun sprinter Danny van Poppel in de graskant belande. De nummer twee van de eerste etappe kwam uiteindelijk op meer dan twee minuten binnen van de winnaar.

Op Van Poppel waren de rest van sprinters wel aanwezig. Christophe Laporte ging vroeg de sprint aan, maar werd al snel gepasseerd door Coquard. Van der Poel zat in het wiel van de Fransman, alleen kon hij er niet meer overheen komen en pakte Coquard zijn negende zege van het seizoen.

In het algemeen klassement blijft Van der Poel aan de leiding in het klassement. De Nederlander heeft een voorsprong van negen seconden op Alexey Lutsenko. Zaterdag staat in de Arctic race of Norway de koninginnenrit op het programma.