Hodeg doorbreekt sprinthegemonie van Bennett in BinckBank Tour

Álvaro Hodeg heeft de vijfde rit in de BinckBank Tour gewonnen. De Colombiaanse sprinter van Deceuninck - Quick Step was de snelste in een massasprint voor Sam Bennett, die de eerste drie ritten in de BinckBank Tour had gewonnen. Tim Wellens blijft leider in het algemeen klassement.

Na de koninginnenrit van donderdag in de BinckBank Tour was er vandaag gewoon weer een volledig vlakke etappe tussen het Belgische Riemst en het Nederlandse Venray. In de vlakke etappe van 191 kilometer was het lang wachten tot de juiste vlucht wegreed, maar na tachtig kilometer was het raak voor het viertal Jasha Sütterlin, Ian Stannard, Oscar Riesebeek en Willem Smit.

Toch was er volledige controle in het peloton en met nog vier kilometer te gaan werden ze weer ingerekend door het peloton, waardoor een vierde massasprint in vijf dagen zou komen. Ditmaal ging de winst niet naar Bennett, maar was de Colombiaan Hodeg net te snel voor de Ier. Dylan Groenewegen kwam er in de massasprint niet aan te pas en werd pas zevende. 

In de top van het algemene klassement veranderde er niks, waardoor Wellens aan de leiding blijft staan, voor de Zwitser Marc Hirschi en de Belg Laurens de Plus. Zaterdag staat een tijdrit van acht kilometer op het programma.