EL: Uitslag AZ - FK Marioepol

 AZ heeft zich voor de play-offs in de Europa League geplaatst. Na de 0-0 uit werd de 'thuiswedstrijd' in Den Haag met 4-0 gewonnen.

AZ begon sterk aan de wedstrijd, op de helft van de tegenstander en zoekend naar een gaatje. In de zevende minuut had Oussama Idrissi een kans op de 1-0 na aangeven van Myron Boadu, maar hij zag zijn schot smoren. In de twintigste minuut kwamen de Alkmaarders dankzij Calvin Stengs op voorsprong. Stengs kreeg de bal van Svensson en schoot in de hoek van het doel.

AZ na de 1-0 (Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe )

Ook na de 1-0 was AZ de betere ploeg, maar ze konden de genadeklap nog niet uitdelen. In de 44e minuut werd het alsnog 2-0. Ouwejan plaatste de bal met links in de hoek. Via de paal ging de bal binnen.

In de tweede helft was AZ ook beter, al kreeg Marioepol een paar kleine kansjes. In de 62e minuut was het Stijn Wuytens die de 3-0 op de borden zette. Na een corner van Stengs kopte de verdediger de bal in het doel. In het vervolg speelde AZ de wedstrijd eenvoudig uit. Vlak voor het einde werd de eindstand nog 4-0 nadat Yavorskyi een eigen doelpunt maakte.

In de play-offs wacht Viktoria Plzen of Antwerp.

AZ

4 - 0

FK Marioepol

20' Stengs
44' Ouwejan
62' Wuytens
90' Yavorskyi e.d.
   
 
Gele kaart: Idrissi, Svensson, Midtsjö, (AZ), Myshnov, (FK Marioepol)
 
Arbiter: Frankowski (Pol)
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
Svensson
Vlaar (Hatzidiakos/80)
Wuytens (Clasie/75)
Wijndal
Midtsjö
Koopmeiners
Ouwejan
Stengs
Boadu (Druijf/69)
Idrissi
  Choedzjamov
Polegenko
Tsjobotenko
Javorskji
Bykov (Korniienko/46)
Tsjoerko (Topalov/69)
Tankovskij
Mysjnov (Kasjtsjoek/83)
Fedortsjoek
Kyrjoegantsev
Vakoela