Indrukwekkende Van der Poel sprint naar winst in Arctic race of Norway

Mathieu van der Poel heeft de openingsrit in de Arctic race of Norway. Voor de Nederlander was dit zijn eerste wegwedstrijd sinds de sinds de Amstel Gold Race, maar dat maakte hem niks uit. Met een indrukwekkende sprint won hij de eerste etappe en is daardoor ook de eerste leider in de Noorse rittenkoers.

Van der Poel maakt in Noorwegen zijn rentree op de weg, na enkele maanden op de mountainbike te hebben gereden. Daarin was de 24-jarige erg succesvol met drie wereldbekerzeges en hij won ook het EK mountainbike.

Nu kiest Van der Poel weer voor de weg met als ultieme doel het WK op de weg in Yorkshire op 29 september. Als voorbereiding doet de Nederlander de Arctic race of Norway en de Tour of Britain. Vandaag was het meteen raak in de Arctic race of Norway. In een groep van dertig renners was Vander Poel met een indrukwekkende sprint duidelijk de snelste. Danny van Poppel moest genoegen nemen met een tweede plaats, voor Andrea Pasqualon. Door de zege is Van der Poel ook meteen de eerste leider in de Noorse rittenkoers.