Autopsierapport Epstein: botbreuken in nek miljardair

De 66-jarige miljardair Jeffrey Epstein, die zaterdag dood werd aangetroffen in zijn cel in een gevangenis in New York, had diverse botbreuken in zijn nek. Dat meldt de Washington Post. Dergelijke breuken kunnen voorkomen bij mensen die zelfmoord plegen door zichzelf te verhangen, zeker als ze al wat ouder zijn, maar ze komen volgens forensisch experts vaker voor bij moord door verwurging. 

In 2006 werd voor de eerste maal een rechtszaak tegen Epstein begonnen; hij zou zeker veertig minderjarige meisjes hebben betaald voor seks. Nadat hij in 2008 een deal met de aanklagers had gesloten werd hij uiteindelijk voor één zaak berecht en wegens het uitlokken van betaalde seks met een 14-jarig meisje veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan hij 13 maanden uitzat in huisarrest. Met veel van zijn (vermeende) slachtoffers heeft Epstein – die na zijn veroordeling officieel als zedendelinquent geregistreerd stond – sindsdien zonder tussenkomst van de rechter een regeling getroffen.

Epstein pleegde op 10 augustus 2019 zelfmoord door zich op te hangen in zijn cel in het MCC New York. Eind juli dat jaar had hij ook al geprobeerd zelfmoord te plegen; hij werd toen bewusteloos aangetroffen. Na zijn eerste poging werd bevolen om elk halfuur te controleren of hij sliep en nog leefde. Hoe het mogelijk is dat er ondanks deze maatregel zelfmoord heeft plaats kunnen vinden wordt nog onderzocht.