Bennett klopt Groenewegen met banddikte verschil in BinckBank Tour

De derde etappe in de BinckBank Tour is gewonnen door Sam Bennett. Net zoals de eerste twee etappes was de Ierse sprinter de snelste in een massasprint. Ditmaal won de renner van BORA hansgrohe met een banddikte verschil op Dylan Groenewegen. Bennett zorgde ook voor een stukje geschiedenis door drie ritzeges op rij te boeken. Dat was tot nu toe nooit voorgekomen in de BinckBank Tour.

Net zoals de voorgaande dagen was er opnieuw een vlakke rit in de BinckBank Tour. Vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van vier, met daarbij de Nederlander Jan-Willem van Schip, alleen werden die op zeventig kilometer van de streep teruggepakt. Daarna ontstond er een nieuwe kopgroep, ditmaal met drie renners. Guillaume van Keirsbulck, Stijn Steels en Harry Tanfield kregen wat ruimte van het peloton, maar op vier kilometer van de streep was het avontuur voorbij voor de kopgroep.

De sprintersploegen konden zich gaan opmaken voor een massasprint en daarin was Bennett opnieuw de beste. Waar de Ier de eerste twee ritten overtuigend won hij ditmaal met een banddikte verschil op Groenewegen. Bennett behoudt door de zege ook automatisch de leiding in het klassement.

Donderdag staat een korte rit in de BinckBank Tour op het programma met onderweg een aantal beklimmingen.