FC Twente naar hoofdtoernooi Champions League

De vrouwen van FC Twente hebben zich dinsdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Op het sportpark van Vosta won de ploeg van trainer Tommy Stroot met 2-0 van het Poolse GKS Görnik Leczna. Fenna Kalma en Renate Jansen zorgden voor de Twentse doelpunten.

FC Twente wist vooraf dat alleen een overwinning goed genoeg was om het hoofdtoernooi te halen. De Tukkers hadden in de eerste twee poulewedstrijden weliswaar evenveel punten gepakt als GKS, maar de Poolse formatie beschikte over een veel beter doelsaldo. GKS begon ook sterk op sportpark Scheurserve en zette FC Twente in de openingsfase onder druk.

FC Twente wist rustig te blijven en kwam steeds beter in de wedstrijd. Renate Jansen was na 37 minuten dichtbij de openingstreffer, maar zag haar schot rakelings over gaan. Even later kreeg Fenna Kalma eveneens een mogelijkheid, maar haar inzet werd net uit het doel getikt. Na rust werd het doel wel gevonden. De ploeg van Stroot kwam uiteindelijk ietwat gelukkig op voorsprong. Een Poolse maakte hand in de eigen 16, waarna Kalma de toegekende strafschop benutte. Twintig minuten later verdubbelde Renate Jansen de marge, door een fraaie aanval doeltreffend af te ronden.

FC Twente eindigde de wedstrijd met tien spelers. Lynn Wilms kreeg nog een rode kaart. De voorsprong kwam niet meer ingevaar. FC Twente doet voor de zesde keer mee aan de Champions League. In 2016 en 2017 haalde de club uit Endchede de laatste zestien, waarin in het in beide jaren werd uitgeschakeld door FC Barcelona.